Социални Мрежи
КОЛИЧКА 0
продукта
Количката е празна
Каталог

Защо играчките са ВАЖНИ за децата?

13 октомври 2022
Защо играчките са ВАЖНИ за децата?
Играта просто прави децата щастливи, защото с нея те бързо забравят за пространството и времето.
 
 
 
 
Нуждата от игри датира от хиляди години и ако се вярва на древногръцката митология, боговете са измислили игрите. Така че не е чудно, че човешкото желание за игра се е запазило от хиляди години, поради което това е една от основните човешки нужди. Това се отнася не само за възрастните, но и особено за децата.
 
Играта не трябва да претоварва детето, но трябва и да го подлага на предизвикателство. Защото интересът към играта зависи от фазата на физическо и психическо развитие, в която детето се намира в момента.
 
Детски играчки лего
 
Докато едногодишното дете все още не знае какво да прави с конструктора и вместо това предпочита да разчисти чекмеджетата, шест месеца по-късно то ще построи кула от него.
 
Детска етажерка с мотив куче
 
 
 
Играчките са в изобилие в наши дни и много детски стаи приличат на магазин за играчки. Важно е и домашният ви магазин за играчки, да бъде добре подреден, така че децата да имат лесен достъп до своите играчки. Подходящите органайзери за детска стая, могат да ви помогнат в разрешаването на този проблем. 
 
 
 
 
Но защо играчките са важни за децата?
 
Децата учат с играчките
 
Децата могат да подобрят двигателните си умения, когато хващат предмети и движат играчките си във всички посоки. Те научават как да използват предметите и как да ги използват по игрив начин. Играта е начинът, по който децата изследват. Игрите могат не само да помогнат за стимулиране на креативността и въображението на децата, но също така осигуряват много забавление, вълнение и забавление и насърчават креативността и въображението.
 
Развитие на детето като личност 
 
С играчките децата могат да развиват своята личност, да проектират свободно и да се развиват свободно. Когато играят в група, социалното поведение се развива, личността им също. Децата, които играят с други деца в детската градина, например, вече откриват света на социалните контакти, където винаги се създават първите приятелства. Играта сама по себе си, също допринася за значителна част от развитието на детето. Децата могат да се научат да правят нещата сами, което насърчава търпението и постоянството, а това са важни качества в развитието на характера и същността.
 
Правилните играчки
 
Но не само играта е важна, а най-вече правилната и подходяща играчка и тя трябва да е съобразена с възрастта и етапа на развитие на детето. Играчките, които се предлагат твърде рано, не предизвикват интерес или положителното въздействие, което играчките могат да имат.
 
Какво прави една играчка добра:
 
  • Носи радост
  • Тя е издръжлива и здрава
  • Качествена е
  • Изработена е от подходящи за деца материали
  • Подходящо е за възрастта
  • Отчита нивото на развитие
  • Съответства на индивидуалните интереси и предпочитания
  • Насърчава двигателните умения, креативността и социалното развитие
Така че играчките трябва не само да забавляват, оформят и насърчават детето, но и да гарантират, че могат да се използват безопасно.
 
При покупка е добре да се вземат предвид редица фактори.
 
Играчките не трябва да съдържат химически влакна, токсични багрила и бои и провокатори на алергии.
 
Не на последно място:
 
За да сте сигурни, че детето е подкрепено с правилната играчка във всяка от фазите на неговото развитие, трябва да обърнете внимание и на информацията за възрастта.
Сподели: