Социални Мрежи
Каталог

#Да помогнем всички заедно!

4 юни 2020
За пореден път Българският червен кръст (БЧК) започва традиционната си вече кампания за набиране на средства за подпомагане на деца, пострадали при катастрофи. 
 
Националният дарителски фонд за подпомагане на деца, пострадали при пътнотранспортни произшествия, към БЧК съществува от 14 години. Основната му цел е чрез провеждане на периодични информационни и благотворителни кампании да се осигуряват финансови средства за лечение и рехабилитация на деца, които вследствие на пътна злополука са получили тежки увреждания. В края на 2018 г. Националният дарителски фонд в подкрепа на деца, пострадали при катастрофи, подпомогна 69 семейства от цялата страна, които имаха проблеми в отглеждането и лечението на деца, пострадали в катастрофи, а от създаването си през 2005 г., до момента, фондът е помогнал на 757 деца от цялата страна.
Статистика на МВР показа, че за 2018 г. 96 процента от пътните произшествия у нас са станали заради нарушения на водачите. Малък е процентът на катастрофите, станали заради пътните условия, като загиналите на пътя са 593 души.
Цифрите сочат, че 93 процента от пътните произшествия с жертви са в резултат от човешки грешки, а превишаването на позволената скорост е най-разпространеното рисково действие сред българските шофьори.
Сподели: